Miljøet et felles ansvar og et sentralt fokusområde i produksjonen av Luxaflex® produkter, både når det gjelder valg av materialer, produksjonsmetoder og underleverandører.

Gjenvinning av polyester
Luxaflex®’ Plissévev Revival er fremstilt av 100% gjenvunnet polyester, som ikke kun reduserer CO2-utslippet fra Luxaflex sin vevproduksjon med 6 %, men også reduserer vannforbruket. Utover det fremstilles Duette® vev Eternity av 40% gjenvunnet polyester, som for eksempel kommer fra vevrester i produksjonen og/eller fra plastflasker. Polyester er fremstilt av råolje, og ved å gjenbruke det sparer man på verdens begrensede oljeressurser.

FSC-sertifisert tre
Hele 70% av Luxaflex®’ trepersiennekolleksjon er fremstilt av FSC-sertifisert tre. I en FSC-skog blir det ikke felt mer trær enn skogen kan reprodusere. Samtidig er FSC er sikkerhet for at dyr og planteliv blir beskyttet, og at de menneskene som jobber i skogen er sikret utdannelse, sikkerhetsutstyr og fornuftig lønn.

Green Screen
En rekke av Luxaflex®’ screen-vev er laget av resirkulerte plastflasker. Disse kalles dem GreenScreen Eco og Revive. To plastflasker kan levere nok garn til 1 m2 stoff.

Isolering
En rekke Luxaflex® gardiner er utviklet med isolerende effekt med det formål å kunne holde på varmen. Resultatet er at ditt varmeforbruk minimeres.

 

Kilde: Luxaflex