Øker boligkomforten med Veggplate 31

Eldre boliger har ofte kalde gulv og overflater og et prekært behov for etterisolering. Veggplate 31 fra GLAVA® er laget for montering rett på stenderverk og gjør etterisoleringen enklere. Platene egner seg like godt for rehabilitering som nybygg. 

Gått ut på dato
Når det er tid for å skifte kledning og bytte vinduer, kan det gjøres smarte investeringer i huset.
– Ofte blir det valgt hybride løsninger, enten kun skifte av kledning eller 50 mm etterisolering. Vi gir våre anbefalinger, som innebærer en oppgradering til dagens tekniske forskrifter, men det er kunden som har lommeboka, sier Bjørn Espen Roksvold i Baksjøbygg AS. På et 70-tallshus i Vestby har Baksjøbygg rådet huseieren til å etterisolere loft og yttervegger når veggene likevel måtte skiftes. Utvendig ble det etterisolert med Veggplate 31. Oppgraderingen er gjort i samarbeid med energirådgiver i Bolig Enøk AS. 

Bedre hus å bo i
– Her skulle de i utgangspunktet etterisolere med 15 cm tradisjonell utlekting, men de fant ut at de oppnår samme effekt med 98 mm Veggplate 31. Det er isolert smalere enn planlagt, uten å gå på akkord med isolasjonseffekten.

John Martin Næss, teknisk rådgiver i GLAVA® mener gevinsten er viktig:
– Huseieren får et veldig bra bygg å bo i, samtidig som det vil hjelpe på strømregningen.

 

 VEGGPLATE 31

  • Vegg 31 er laget for å isolere utenpå bindingsverks- eller massivtrekonstruksjon.
  • Platene er formfaste og enkle å bearbeide og montere. Systemet egner seg like godt til etterisolering som til isolering av nybygg.
  • Systemet gir et tilnærmet homogent/kontinuerlig isolasjonssjikt. Dette reduserer kuldebroer og gir derfor veggen større varmemotstand.
  • Veggplate 31 monteres med Veggplatebrakett, små festeanordninger av stivt plastmateriale, som gjør at platene sitter tett og reduserer kuldebroer.

 

På dette 70-tallshuset i Vestby anbefalte Baksjøbygg AS å bruke Veggplate 31 til utvendig etterisolering. Oppgraderingen er gjort i samarbeid med energirådgiver i Bolig Enøk AS.

 


John Martin Næss, teknisk rådgiver i GLAVA® mener gevinsten er viktig: – Huseieren får et bra hus å bo i, samtidig som det hjelper på strømregningen.

Les hele proffen-magasinet her!