Jøtul peis

En ovn produsert etter 1998 er rentbrennende og slipper ut 90% mindre partikler og gir 30% mer varme pr. kubbe. Det anbefales derfor å bruke en ovn av nyere dato.

Opptenning

  • Tørr ved og opptenningsbriketter gir mindre aske
  • Bygg opp bålet slik at det kommer luft mellom kubbene, tenn bålet fra toppen
  • Fyr med god trekk. La gjerne ovnsdøren stå litt på gløtt til det har tatt ordentlig fyr (15-20 min)

Tenk på miljøet

  • Vær nøye med hva du putter i ovnen
  • Unngå impregnert/malt virke, plast og søppel
  • Bruk tørr ved
  • Unngå jukse- / kosekubber – det kan bli for høy temperatur
  • Fyrer du ekstremt kan skorstein / ovn ta skade

Normal forbrenning

  • Normal fyring er når man har jevn avbrenning med ilegg ca annenhver time
  • Brennkammeret bør ikke fylles mer enn 2/3