Den nye DNT-hytta på Høgevarde som åpner den 26. mars, har ikke bare spennende arkitektur på utsiden. På innsiden finner du moderne Mobalpa-kjøkken med LED-lys i skuffene og mye mer, klart for skrubbsultne fjelltur-entusiaster.

                                           

Sammen med Mobalpa Grini har den lokale og velkjente byggevarekjeden Ski Bygg gitt to spesialdesignede kjøkken og benker til DNT Drammen og omegn sin nybygde hytte på Høgevarde. Hytta, som åpner 26. mars, har moderne og spennende arkitektur. Kari Grøterud jobber som prosjektleder på Grini, og hun er veldig glad for å kunne delta i et slikt prosjekt.

– Ski Bygg er et samfunnsengasjert firma som bryr seg om miljø og mennesker, og DNT sine verdier og mål om å få folk ut i naturen passer godt med vår filosofi. Ved å bygge hytte på Høgevarde åpnes fjellet for alle som ønsker det. Det er selvfølgelig ekstra morsomt at turglade DNT’ere nå kan lage seg et godt måltid på et av våre kjøkken, høyt oppe i den flotte fjellheimen, sier hun. Det var mye som skulle fraktes opp på fjellet da innredningen skulle på plass.

Seks europaller, ti benkeplater og alt annet som skulle inn på hytta ble fraktet opp med snøscootere og beltebiler i flere omganger.

 – Sammen med min kollega Torgeir, som har tegnet innredningen, var vi med den store dugnadsgjengen da kjøkkenet skulle monteres på hytta.
Det var en stor opplevelse å være med når kjøkkenet ble montert, og jeg fikk selv ta drillen fatt for første gang. Vi var glade og ganske stolte da alt var komplett og stemte, etter den lange turen, forteller Kari.

 

Spennende prosjekt
Salgssjef Interiør for Ski Bygg, Astrid Eikum, er glad for å kunne bidra i hytteprosjektet på Høgevarde. – Det var ikke en vanskelig avgjørelse å si ja til å gi Mobalpa-kjøkken til den nye hytta på Høgevarde. Vi er glade for å kunne støtte en så god sak, og gi vårt bidrag til at nye generasjoner får gode naturopplevelser i årene som kommer, sier hun.

Den Norske Turistforening-hytta på Høgevarde åpner 26. mars 2017.