Ifølge en undersøkelse anser et flertall av hus- og bedriftseiere tre som sitt foretrukne materiale for terrasser. Terrassebord er naturlig vakre og innbydende, og gjør seg godt med de aller fleste bygninger og hager. Terrassebord er også svært tilpasningsdyktige, du kan bruke dem til en rekke forskjellige stiler, designer og bruksområder. Her får du noen terrasse-ideer som kan hjelpe deg å skape vakre og bærekraftige tre-terrasser.

 

Platting ved basseng
Eiendommen din blir straks mer innbydende når du har et behagelig sted å oppholde deg utendørs. Dette private hjemmet har flere forskjellige utendørsområder, blant annet et spiseområde, et basseng, et utendørskjøkken og en badstue. For å knytte alle de forskjellige områdene sammen på en pen og organisk måte, har huseierne brukt bærekraftige terrassebord. Resultatet ble en fredelig terrasse som i tillegg er robust og slitesterk.

Kebony terrasse Ski Bygg 1

 

Sømløse overganger
Én av de største arkitekturtrendene akkurat nå er å skape rom som er både innendørs og utendørs samtidig. For å lykkes med dette må du finne et materiale som fungerer både inne og ute, så overgangen blir sømløs. Denne populære restauranten på Hawaii brukte terrassebord for å skape en flytende overgang mellom lokalet og området utenfor..

Kebony terrasse Ski Bygg 2

 

Perfekte kombinasjoner
Noen ganger er det beste tømmeret til terrassen din simpelthen det som passer best med resten av hjemmet. I dette huset har man brukt det samme naturtreet til utvendig kledning og terrassebord. Resultatet er en optisk illusjon som gjør det vrient å se hvor huset slutter og terrassen starter.

Kebony terrasse Ski Bygg 2

 

Uteliv
Det blir stadig vanligere å bruke utsiden av en bygning på samme måte som innsiden. I dette tilfellet passer terrassen godt med både naturen og måten eierne ønsker å benytte seg av den.

Kebony terrasse Ski Bygg 4

 

Privat terrasse
Terrasser kommer i alle former, størrelser og stiler. I dette tilfellet strekker terrassebordene seg utover for å gi beboerne mer privatliv. De brede treplankene bidrar til å skape en platting som avgrenser området fra resten av hagen.

Kebony terrasse Ski Bygg 5

 

Moderne design
Terrasser trenger ikke være en tilføyelse til et hus eller en hage. De kan bygges inn som en naturlig del av huset fra begynnelsen. I dette moderne hjemmet har man anvendt det samme naturlige og behandlede treverket til både terrassebord og utvendig kledning. Det gjør overgangen fra hus til terrasse myk og diskré.

Kebony terrasse Ski Bygg 6

 

Slitesterk platting til bassenget
Plattinger ved basseng har andre behov enn tradisjonelle terrasser.. Derfor er det beste treverket som kan brukes til en platting omringet av vann, et behandlet treverk som tåler fuktighet og slitasje. Behandlede plattinger føles myke og kjølige under føttene, i motsetning til plattinger i tre/plast-kompositt. De er også svært slitesterke, og trenger ikke å skiftes ut.

Kebony terrasse Ski Bygg 7

 

Nedsenket terrasse
Noen ganger er illusjonen av privatliv det som gjør et terrasseområde så tiltrekkende. I dette tilfellet er terrassebordene plassert lavere enn den omkransende muren. Det skaper en privat terrasse som likevel er åpen, så brukerne kan nyte utsikten.

Kebony terrasse Ski Bygg 8

 

Det indre møter det ytre
Dette huset åpnes mot utendørsområdet ved hjelp av store glassflater rundt hele bygningen. Den naturlige terrassen bidrar til å skape en naturlig overgang fra tregulvene innenfor.

Kebony terrasse Ski Bygg 9

 

Hevet terrasse
Terrasser er ofte på bakkenivå, men til dette passivhuset valgte eierne å utnytte utsikten til det fulle ved å bygge en hevet terrasse til andreetasjen. I tillegg til terrassebordene og kledningen, ble det samme treverket også brukt til gelendrene. Slik ble huset enda mer slående, og eierne sparte trolig også en del penger.

Kebony terrasse Ski Bygg 10

 

Terrasse til både hage og basseng
I dette unike hjemmet bidrar designet til å viske ut skillet mellom basseng og hage. Overgangen fra brostein til treverk er naturlig, samtidig som man føler at man har kommet inn i en annen del av hagen. Terrassebordene i naturlig tre går svært godt sammen med omgivelsene rundt bassenget, noe som skaper et helhetlig inntrykk.

Kebony terrasse Ski Bygg 11

 

 

Naturpark
Det beste treet til en terrasse som skal plasseres midt i naturen, er et materiale som tåler alt av vær og vind, og som holder seg fint i mange år. Disse behandlede terrassebordene står i stil med den utvendige kledningen, og skaper et mykt, organisk inntrykk som fremhever det vakre ved huset.

Kebony terrasse Ski Bygg 13

 

 

Mini-terrasser
Dette leilighetsbygget har små terrasser til hver leilighet. Terrassene står i stil med den naturlige tre-kledningen som er brukt på resten av bygningen, noe som skaper et stilig helhetsinntrykk.

Kebony terrasse Ski Bygg 14

 

Organisk design
Eierne av dette hotellet ville at gjestene skulle føle at de hadde kommet inn i en eventyrverden. Derfor var naturtre det eneste alternativet da de skulle lage en gangvei langs bassenget. Det varme treet skaper en vakker kontrast til betongen rundt bassenget. Det mykner opp området og skaper en eventyraktig atmosfære.

Kebony terrasse Ski Bygg 15

 

Tre og stein
Denne private terrassen er omringet av gress og steinvegger. Det gir beboerne både ro og privatliv. Terrassen leder ned til steingulvet, noe som lar de forskjellige overflatene gli over i hverandre. Det skaper en myk overgang til gresset og hagen.

Kebony terrasse Ski Bygg 16

 

Et privat gjemmested
Denne private terrassen er bygget på baksiden av et hus, godt gjemt fra omverdenen og med utsikt over sjøen. Trebordene i terrassen smelter sammen med steinene rundt, og gir beboerne flere  kroker hvor de kan trekke seg tilbake.

Kebony terrasse Ski Bygg 17

 

I harmoni med naturen
En terrasse behøver ikke å konkurrere med andre strukturer i nærheten. Denne private terrassen ble bygget rundt et tre i hagen, som skaper et naturlig overheng og skygge.
Kebony terrasse Ski Bygg 18

 

Ingen grenser
Denne utvendige kledningen står fint til de nydelige terrassebordene utenfor huset – sammen hyller de områdets naturlige skjønnhet. Siden terrassen ikke har rekkverk, finnes det ingen barriere mellom huset, stranda og sjøen like ved.

Det finnes utallige terrasse-ideer å ta av. Vi håper ideene over vil inspirere deg til å bygge din helt egen terrasse, og til å skape det tilfluktsstedet du alltid har ønsket deg.

Kebony terrasse Ski Bygg 19

 


 

Les mer om hva du må tenke på, når du skal velge materialer til din nye terrasse!

 

Bestill terrassebord på nett med hjemlevering eller hente i butikk!
Ski Bygg har et stort utvalg av terrassebord fra Kebony, Alvdal og Moelven.
Vårt sortiment på terrassebord finner du her - ønsker du å bestille på nett, så kan du velge om du ønsker hjemlevering, eller bestill på nett- hente selv.

 

  Kilde: Kebony