Hvem har sagt at taket må være hvitt?  – Vi har en tendens til å glemme at taket faktisk er en akkurat like stor flate som gulvet. Det har en enorm påvirkning på rommet. Taket bør være en viktig del av planleggingen – og det er lov til å tenke litt kreativt!

Skap en fin helhet i rommet ved å velge riktig farge i taket. LADY Perfection Takmaling gir et perfekt, helmatt resultat, som står godt til veggene. 

Det å male taket er enkelt bare du vet hvordan.

Se Jotuns film her - og lær hvordan du maler taket!

Åpnet ikke nettsiden seg?
Klikk her og åpne nettsiden til Jotun.

 

Hvordan male nye gipstak
Denne bruksanvisningen gjelder for nye gipsplater som akkurat er satt opp. 

Steg 1: Forarbeid
Start med å rengjøre taket. Fjern støv, skitt og fettflekker fra underlaget med egnet såpe. Sørg for at underlaget er rent, fast og tørt. Først sparkler du med Jotun gipssparkel fin og perforert papirremse så sparkler du med JOTUN LETTSPARKEL FIN eller Jotun sparkel vegg og tak medium (oppfylling).Til slutt sparkler du med Jotun gipsplatesparkel fin som utjevning. Slip bort overskytende sparkel og fjern støvet.
Rengjør - Sparkle - Slip og fjern støv

Steg 2: Grunning av tak
Etter sparkel og sliping lønner det seg å grunne taet èn gang med samme rullekvalitet som brukes til toppstrøkene, for å få et jevnere underlag. Da blir det lettere å få et pent og varig resultat på ditt nymalte tak.

Steg 3: Male taket
For å få god dekk og best holdbarhet må du male taket to strøk. Mellom strøkene anbefaler vi deg å slipe lett med et fint sandpapir (for eksempel 180 korning). Det gjøres for å fjerne støv som evt. har festet seg i malingen etter første strøk. Dette er spesielt viktig hvis du velger en blank maling.
Mal taket ett strøk - Slip lett - Fjern støv - Mal det siste strøket

 

 

Les også: Hvordan male vegger inne?
Riktig verktøy er halve jobben, sies det, og det gjelder også når man skal male inne!

Vi har selvfølgelig alle produktene du trenger når du skal male!
Maling kan desverre ikke kjøpes i nettbutikken, men alt av malepensler, slipepapir, skraper, underlag etc kan du fint bestille her.