Miljø har høyt fokus hos Ski Bygg, og samtlige av Ski Bygg sine butikker ble sertifiserte miljøfyrtårn i 2017.  Miljøfyrtårn er et konkret og effektivt verktøy som hjelper deg med å ta smarte og lønnsomme miljøvalg.

 

Vurderingen til Ski Bygg

  • Ski bygg har gjort en bra jobb i sertifiseringprosessen. Det er etablert et flott kildesorteringssystem som også merkes på kildesorteringsgraden. Alle trukker som brukes på anlegget er elektriske.

  • Ski Bygg har avtale med kun norske og svenske leverandører av varer. Trelast kommer hovedsakelig fra de svenske skogene. Ikke noe trevarer hos Ski Bygg kommer fra regnskogen.

  • Belysningen er skiftet ut mot LED-lamper. I tillegg er elektrisk apparatur automatisk avstengt på helger. Kontorbygget er et gammelt bygg og har derfor middels energikarakter.

  • Et forbedringspunkt er den miljøpåvirkning som oppstår ved transport er inn- og utleveranser av byggematerialer m.m. Dette gjøres per i dag med diesellastebiler. Ski bygg bør derfor vurdere å stille krav på leverandører om å bruke biodiesel som er produsert med resteprodukter. På lenger sikt bør man se på andre fornybare drivstoff som biogass, el og hydrogen.

  • Produktsalget i butikken kjennetegnes av produkter med høy kvalitet. Levetiden på produktene skal være lang. I tillegg arbeider Ski bygg med informasjon om ENØK-tiltak og støtteordningen fra Enova for installasjon av bærekraftige oppvarmingssystemer og energieffektivisering.

 

Relaterte saker:

- Les mer om Miljøfyrtårn

- Miljøfyrtårn er anerkjent av EU