Det finnes i dag flere forskjellige løsninger på benkeventilasjon. Du kan velge mellom hev-/senk ventilator bak platetoppen, ventilator integrert i platetoppen eller ventilasjon mellom forskjellige typer platetopp. Benkeventilasjon blir som regel benyttet på halvøy eller øy og alle former for benkeventilasjon gir deg et mer ryddig utseende på kjøkkenet og bedre utsyn.

 

Du slipper i tillegg å slå hodet i ventilatoren når du skal se i grytene.

Alle disse variantene av benkeventilasjon kan du få kjøpt hos oss og pr. i dag har vi utstilt platetopp med integrert ventilator fra NEFF og hev-/senk ventilator fra Siemens. I løpet av året kommer det enda flere modeller i vår utstilling.
Og husk, hos oss kan du i tillegg til å se produktet, også prøve det. Noe som vil være en stor fordel for deg som skal kjøpe et produkt du skal leve med i mange år. I tillegg kan du selvfølgelig se kjøkken hetter for vegg, slimline ventilatorer i overskap, fritthengende og takintegrerte hetter hos oss. De aller fleste er som de andre hvitevarene vi har utstilt, koblet opp og kan prøves.

 

Generelle råd ved bruk av benkeventilasjon:

 

• Start ventilatoren tidlig, slik at det er etablert en trekk når det begynner å dampe/ose.

• Når det har begynt å dampe/ ose, sett ventilatoren på fullt eller nest høyeste innstilling og heller juster ned om man ser at det ikke er behov for full effekt.

• Er kokekaret over eks. 15cm høyt (spesielt ved ventilator i platetopp eller mellom topper) kan det være lurt å legge en tresleiv eller liknende mellom kjele og lokk og vinkle åpningen mot ventilatoren (gjelder alle former for benkeventilasjon). På den måten gjør man det lettere å bli kvitt damp og os. (Se bilde eks.)