rehabilitering

Byggmester Evensen har fått oppdraget og de har startet arbeidet og rehabiliteringen omfatter følgende:

  • Ytterkledning
  • Isolering
  • Vinduer med omramming
  • Ytterdør

Ytterkledning  

Det ble revet 2 lag med kledning. Orginalkledning og tømmermannskledning.grunnmur
Det ble foret ut 10 cm før de sprøyteisolerte med cellulose. Det ble valgt cellulose pga. dens egenskaper rundt evnen til å holde på og slippe ut fuktighet.  Samtidig tetter det godt i hulrom og mot tømmerveggen. Som  vindsperre er det brukt majvest og teip fra Siga.
 
 
Kledningen er lik orginalkledningen og er spesialhøvlet hos Svenneby sag og høvleri. Materialet er høvlet i malmfuru som er furu med stort innhold av kjerneved som skal males med  linoljemaling fra Fagerheim & Solberg.

Vinduene som det  byttes til er i den gamle stilen. Omramming med vannbrett og pynteklosser er fra Ski Bygg. Alt er kopiert fra de omramninger som tidligere satt på huset.kledning


Ytterdør

Glasset fra den gamle døren er sendt til Løvdal trevareproduksjon  som spesiallager døren med sidefelt slik den opprinnelig så ut. 

Bodil og Georg Sverdrup fikk ny inngangsdør før jul. De orginale sideglassene ble funnet på stabburet og pakket forsiktig inn og sendt til restaurering til Løvdal trevareproduksjon. Ornamentglassene har ulike farger og mønster og det gir et flott fargespill i inngangspartiet. Det er lagt på isolerglass slik at glassfeltene har god isoleringsevne. Henglser og rammer er pusset og malt.

Inngangsparti før og etter

inngangsdør

Det ble byttet til to-fløyet ytterdør, slik det opprinnelig var på huset da det ble bygd. Døren er også lagd av Løvdal trevareproduksjon som er spesialister i å ta vare på detaljer og profiler fra gamle dører. Døren er malt med linoljemaling som er blandet på naturlige pigmenter fra Enetorpets Färg (Fagerheim & Solberg på Staubø).

inngangsdør

 glass