Skal du velge vanlig impregnert, malmfuru, varmebehandlet. Kebony, kompositt, eller Royal?
Hos Ski Bygg jobber det folk i trelasten som kan gi riktige råd.

Ski Bygg lagerfører flere alternativer.

CU-impregnert (trykkimpregnert)
CU-impregnerte bord i impregneringsklasse AB er godkjent for bruk på konstruksjoner som ikke er i direkte
kontakt med jord. CU-impregnerte terrassebord krever uttørking før overflatebehandling.

 

 

Malmfuru
Malmfuru er produsert av Alvdal Skurlag og består av 90-100% prosent kjerneved.
Kjerneveden er impregnert fra naturens side, er uten tungmetaller, er et miljøvennlig alternativ, og har omtrent like lang levetid som en impregnert terrasse.

 

Royal impregnert
Royalimpregnert er i utgangspunktet CU-impregnert som er tilført en pigmentert olje under trykk. Leverandøren til Ski Bygg er Alvdal Skurlag, som leverer Royal impregnert med høy andel kjerneved. Royal impregnert leveres i brunt og grått,og behandlingen gir en langt mer formstabil, sprekkfro og varig terrasse. Ved delvis overbygde terrasser anbefales grå Royal impregnert, da brunt vil få en ulik patina av det som ligger åpent og det som ligger under tak.

 

Kebony
Kebony er en miljøvennlig impregnering som er utviklet i Norge. Produktet er i prinsippet vedlikeholdsvennlig, men skitt
og støv gjør at årlig vask er nødvendig. Kebony terrassebord har en brun farge med flott fargespill som gir terrassen et eksklusivt særpreg. Etter ca 6 måneder utvikler Kebony en flott sølvgrå patina. Også her bør det tas hensyn til om deler av terrassen har overbygg, da graden av patina vil variere mellom det som ligger åpent og det som er overdekket.
 

 

Varmebehandlet termofuru
Terrassebord i termotre fremstilles ved hjelp av eksklusive råvarer. Her er høvling, tørking og kalibrering nærmest utført som håndarbeid. Mye er likt Kebony, det er er lys brunt og blir grått. Kan etterbehandles med Osmo for å opprettholde brunfarge. Varmebehandling: mellom 210 til 215 grader som gir en maksimal råtebeskyttelse. Vann og vanndamp tilsettes i prosessen, noe som gjør det til et svært miljøvennlig alternativ. Både oppvarming og nedkjøling skjer i en møysommelig og langsom prosess,noe som gjør at du unngår sprekkdannelser og skader i treverket.

 

Kompositt
Fibron kompositt terrassebord er laget av et miljøvennlig materiale som består av 50 prosent resirkulert tre og 50 prosent resirkulert plast. Fibron har utviklet PermaTech overflate, som gir en nærmest ugjennomtrengelig overflate. Det er også den mest robuste og renholdsvennlige overflaten på markedet. Disse bordene trenger ikke annet enn såpe og vann til rengjøring.

 

Les også:
Anbefalte avstander på terrassebord
Her finner du informasjon vedr legging av royal, Kebony og malmfuru, samt informasjon om avstander på terrassebord generelt.

Hva bør du tenke på når du skal velge materialer til din terrasse?
Utseende, dimensjoner, vedlikeholdsvennolighet etc...

Inspirasjon, råd og tips for å bygge terrasse finner du her!

  

Bestill terrassebord på nett med hjemlevering eller hente i butikk! Ski Bygg har et stort utvalg av terrassebord fra Moelven, Alvdal og Kebony. Vårt sortiment på terrassebord finner du her - ønsker du å bestille på nett, så kan du velge om du ønsker hjemlevering, eller bestill på nett- hente selv.

Vi ønsker at du som kunde skal bli fornøyd med resultatet av ditt prosjekt. Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg gjerne med ditt prosjekt og dine drømmer, om terrasse, et perfekt utemiljø, eller fasade.